Hozzávalók:
1kg főtt cékla
1db lilahagyma nagyon apróra vágva
1-1 kis pohár tejföl és natúr joghurt (nem light, hanem jó krémes)
fél citrom leve
só, bors, 1 kis ágacska friss rozmaring
koriandermag (mozsárban kicsit összetörve)
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
A főtt céklákat feldaraboljuk, egy tepsiben összeforgatjuk az olajjal, a balzsamecettel, a korianderrel, sóval és borssal fűszerezzük. Sütőben 125 fokon egy órát sütjük. Ha kihűlt, keverjük össze a többi hozzávalóval, majd legalább egy napig hűtőben hagyjuk pihenni. Másnap valamilyen sült húshoz tálaljuk. Kiválóan illik az oldalashoz, vagy más, zsírosabb húsokhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése