Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1-2 nagy fehér főzőhagyma
1 kávéskanál barna cukor
50gr mazsola
4 evőkanál vörösborecet
fél kg kelbimbó
csipet pirospaprika
só
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a feldarabolt hagymát és 5 percig sütjük. Ha már elkezdett pirulni, szórjuk rá a cukrot és pirítsuk még pár percig. Adjuk hozzá a mazsolát és az ecetet, majd pároljuk még 5 percig lassú tűzön.
A kelbimbókat elfelezzük, vagy ha nagyon kicsik, egészben is hagyhatjuk. Sós, forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Keverjük össze a forró hagymával és szórjuk meg egy kis paprikával a tetejét. Ha szeretjük, megszórhatjuk még mandulapehellyel is.
Sült húsokhoz nagyon finom köret.
Ha van kedved nézz be hozzám, egy kis játékra invitállak, remélem van hozzá kedved! :)
VálaszTörlés