A Blogkóstolóban ismét olyan blogot ismertem meg, ahol eddig még nem jártam. A Húsvét kapcsán szerencsésnek érezhettem magam a választáshoz, mert Zsuzsinál hamar rátaláltam a Fonott kalács receptjére, így hamar eldőlt, mit fogok készíteni. Az elkészítéssel várnom kellett Húsvétig. Azt hittem, ez egy édeskés fonott kalács lesz, de nem. Inkább olyan, mint egy kenyér, hiszen nem tejjel, hanem vízzel készül. Az eredeti recepttől én eltértem nem töltöttem meg édes töltelékkel. Olyat akartam készíteni, amit a húsvéti sonkához lehet adni. Egyéb hozzávalók arányain nem változtattam.A tészta állaga remek lett, nem ragadt, könnyen tudtam formázni.
Hozzávalók:
- 0,75 dl olaj
- 3 dl kézmeleg víz
- 2 dkg élesztő
- 60 dkg liszt (ebből én 10dkg teljes kiőrlésű lisztet használtam)
- 3 dkg cukor (0,4 pohár)
- 1 nagy tojás
- 1 kávéskanál só
![]() |
Sütés előtt |
Nagyon örülök, hogy sikerült választanod. Én is megsütöttem húsvétkor. Sonka mellé tökéletes :) Köszönöm, hogy benéztél hozzám.
VálaszTörlésSzia! Jól választottam, szép is lett, finom is lett. Köszi a receptet, szerintem máskor is hasznosítani fogom!
Törlés