2015. február 15., vasárnap

New York sajttorta

Tudom, nagyon divatos kiírni, hogy cheesecake, de én csak azért is magyarul írom. Remélem kipróbáljátok, hiszen nagyon könnyű elkészíteni, nagyon finom, nem túl cukros, és nagyon könnyű desszert. 



Hozzávalók:

Keksz alap: 200gr darált keksz (lehetőleg valami ropogós zabkeksz), 80gr olvasztott vaj, 2 evőkanál cukor.

A keksz alapot összekeverjük és egy kivajazott tortaforma aljába nyomkodjuk. 180 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt összekeverjük a krémet.

Krém hozzávalói:
900gr tejszínes krémsajt
250gr cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília kivonat
1 citrom lereszelt héja
1 1/2 evőkanál citromlé
3 tojás
3dl tejföl

A krém hozzávalóit is nagyon egyszerűen összekeverjük, majd a megsült keksz alapra öntjük. Visszatesszük a sütőbe és 180 fokon 15 percig, majd 125 fokon 30 percig sütjük. A krém ne legyen már folyékony, de lehet remegős. Hagyjuk kihűlni.

Tejfölös máz:
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál barna cukor
1,5 dl tejföl

A máz hozzávalóit is csak összekeverjük és a már langyos sajttorta tetején szétterítjük. Nem kell nagyon kikenni a szélére, maradhat egy kis pereme.

Fogyasztás előtt legalább 4 órára tegyük hűtőszekrénybe.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése