Hozzávalók:
Tészta (ugyanaz, mint a Cukkinis quiche receptemnél)
200gr finomliszt
100gr vaj
csipet só
2-3 evőkanál hideg víz
A lisztet a vajjal összemorzsolom, sózom és a vízzel egy sima tésztát
gyúrok. Fontos, hogy ha már összeállt, utána ne gyúrjuk tovább,
csináljunk belőle egy kis cipót és tegyük a hűtőbe. Fél óra múlva
kinyújtom és kibélelek vele egy formát. Ha nincs kedvem nyújtogatni, -
nekem nem volt kedvem - miután összegyúrtam, bele lapogattam kézzel a
formába (legyen kb 2 cm pereme) és utána tettem be a hűtőbe egy kicsit.
A tésztát 175 fokon kb 10 - 15 perc alatt elősütjük. (Én nem szoktam villával megszurkálni mert szerintem nem baj, ha az
alja felpúposodik egy kicsit, mert majd úgyis lelapul, ha rákerül a töltelék.)
Töltelék:
1 kicsi csomag füstölt lazac (100 -150gr)
2 tojás
2dl főzőtejszín
só
bors
1 kicsi cukkini
1 TV paprika
1 kicsi vöröshagyma
2ek olaj
1 csomag mini mozzarella
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, hozzáadom a vékony karikákra szeletelt cukkinit, paprikát és pár percig párolom. A zöldségeket nem kell egészen puhára párolni, mert még úgyis sütjük majd. A tűzről levéve hozzáadjuk a csíkokra vágott füstölt lazacot, borsozzuk, ha kell meg is sózhatjuk, de ezzel igazán legyünk óvatosak. A félig megsült tésztára terítjük a tölteléket. A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejszínt, majd ezt a keveréket a töltelékre kanalazzuk. A tetején elosztjuk a mozzarella golyókat. A sütőbe visszatéve még 20-25 percig sütjük - vagy addig amíg a töltelékben a tojásos tejszín megszilárdul és egy kis színt kap a teteje.
Zöldsalátával tálaljuk. Hidegen is finom.
Hát ez istenien hangzik, kpróbálandó:)
VálaszTörlésRemélem ízleni fog!
TörlésSzuper recept, blogkóstolóra való! :) köszönöm szépen!
VálaszTörlés