2014. november 3., hétfő

Avokádókrém

Egyik nagy kedvencemet én így készítem:

Hozzávalók:
2 kisebb érett avokádó (az érett avokádó húsa puha, krémszerű, villával könnyen szétnyomkodható)
1 kisebb citrom vagy lime leve
2-3 evőkanál majonéz
só, őrölt fehér bors
1-2 gerezd fokhagyma (lereszelve)
1 kisebb vöröshagyma (apróra vágva)
1 kávéskanál chilipehely (most nálam Jalapeno)
1-2 evőkanál jó minőségű olívaolaj
(fél zöldpaprika egész apró kockákra vágva vagy 1 paradicsom ugyanígy)

Az avokádókat hosszában körbevágjuk, majd két kézbe fogva ellentétes irányban elfordítjuk, így kettéválik. A magot kipöccintjük és kikanalazzuk az érett húsát a héjából. Villával pürésítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Tálalhatjuk kis tálkákban, de az avokádók héjában is. Tálalásig tegyük hűtőbe. Pirítóssal vagy tortillachipssel fogyasszuk.

Gyönyörű a színe..... Nem?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése