2012. november 9., péntek

Hagymás pogácsa

Jó pár hónapja nem írtam, egy kicsit elkedvetlenedtem az íráshoz, de a főzéshez nem - szerencsére. Időközben is készültek érdekes és finom ételek, de valahogy lusta voltam ahhoz, hogy felrakjam a képeket a gépemre, és utána le is írjam a recepteket. Igyekszem azért pótolni és a legjobbakat felteszem ide.

Napok óta pogácsa lázban égek. Vagyis nem kimondottan a pogácsa az, amire vágytam, hanem valami sós sütire, rágcsálnivalóra. Tegnap rátaláltam erre a csodás Medvehagymás pogácsa receptre. Annyira szépen mutat a képeken, hogy nem bírtam magammal. A gond csak az volt, hogy most nincs friss medvehagyma, ezért ki kellett találni valami mást, hogy mégse csak egy szimpla pogácsa legyen. A választásom egy kis pirított vöröshagymára esett.

A hozzávalókat nem írom most ide, mert a fenti linken megtalálható.

A tészta a dagasztáskor olyan lágy volt, hogy könyékig tésztás lettem, egy kicsit bosszankodtam is, hogy majd biztos majd kínlódni fogok vele, mert állandóan le fog ragadni. Aztán, amikor megkelt és kiborítottam a deszkára, kiderült, hogy nagyon könnyű vele dolgozni, nagyon puha tészta lett, amit könnyű volt nyújtani és nem is akart állandóan leragadni. A tésztát miután kinyújtottam kb 1 cm vastagra, megkentem egy kevés olajon megpirított, pici sóval ízesített vöröshagyma kockákkal. Ezután három rétegbe hajtottam, hogy egy hosszúkás lapot kapjak, majd ezt még egyszer három rétegben egymásra hajtottam, így egy négyzet alakot kaptam. Kb. fél óra pihenés után kinyújtottam olyan egy - másfél centi vastagra, megkentem tojással, megszórtam sajttal és napraforgó magokkal. Azért hajtogattam csak ilyen kevés alkalommal és nem is szakszerűen, mert már képtelen lettem volna kivárni azt a sok időt a hajtogatások között.

Miután kisültek a pogik, gyönyörűek lettek és nagyon - nagyon finomak!!!! Alig bírtam kivárni, hogy végre elcsenhessek egyet a tepsiről. Ezt a kis lopkodást mindig meg tudom magyarázni azzal, hogy le kell ellenőrizni, hogy szükség van-e még további sütésre, avagy elkészült a mű.

Mindjárt bekapok egyet .......


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése