Csokis tészta hozzávalói:
- 200gr étcsokoládé
- 85gr vaj
- 125gr cukor
- 2 tojás
- 70gr liszt
- csipet só
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Krémsajtos réteg hozzávalói:
- 200gr natúr krémsajt (nem kell, hogy flancos, drága Philadelphia legyen)
- 70 gr cukor
- vaníliakivonat
A vajat és a cukrot kimértem egy tálba, hozzátettem még 120gr darabolt étcsokoládét és mikróban összeolvasztottam. Simára kevertem, majd hozzáadtam a többi hozzávalót is. Fakanállal sima sűrű tésztát keverünk. A végén a maradék csokit apróra vágva beledolgozunk a masszába. Sütőpapírral bélelt kicsike tepsiben - nálam ez a jénai teteje volt - egyenletesen elterítjük.
A krémsajtot kikeverjük a vaníliával és a cukorral, majd a csokis massza tetejére kanalazzuk. Tompa hegyű késsel összeborzoljuk a kétféle masszát, hogy márványos legyen.
175 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
![]() |
Morzsák... |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése