Hozzávalók:
- A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1-2 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 10 dkg
vaj, vagy Rama
- A töltelékhez:
- 1 egész tojás
- 1,5 dl főzőtejszín
- 8-10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- kb. 80 dkg friss gyümölcs (sárgabarack, meggy, szilva, körte, alma vagy ezek keveréke) apró darabokra vagdalva
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 kevés fenyőmag
Elkészítés:
A tésztához valókat összemorzsolgatom, nem fog összeállni, morzsalékos marad. Ezt a morzsalékos tésztát a bevonatos tortaformába beleöntöm, kézzel elterítem, és egyenletes vastagságúra lenyomkodom úgy, hogy kialakítok 2cm magas peremet is. Ha ez megvan, legalább fél órára beteszem a hűtőbe.Közben elkészítem a tölteléket. 1 egész tojást a tejszínnel jól felverek, utána belekeverem az összes többi hozzávalót. A tölteléket a tésztán egyenletesen eloszlatom, és mehet a sütőbe. 175 fokon 30 perc alatt készre sül.
![]() |
Sikerült megmentenem egy szeletet a fotóhoz - ez most szilvás-körtés |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése