![]() |
A muffinok Télapós papírba öltöztek |
Hozzávalók (18db muffinhoz):
250gr konzerv ananász
250gr reszelt nyers sárgarépa
300gr liszt
fél csomag sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál só
4db tojás
180gr cukor
150gr vaj
Az ananászkonzervet lecsepegtetjük és apró darabokra felvagdaljuk.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a fahéjjal és a sóval.
A vajat krémesre kikeverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzákeverjük a reszelt répát és az ananászt, majd a lisztes keveréket.
A tésztát papírral bélelt muffinsütő tepsibe kanalazzuk és 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük az állagát.
Krém:
70gr puha vaj
80gr porcukor
1 csomag vaníliáscukor
150gr mascarpone
A hozzávalókat tálba mérjük és robotgéppel pár perc alatt egynemű krémet keverünk. A krémet jól kihűtjük és a már hideg süteményekre kenjük.
A sütiket tároljuk hűvös helyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése