2014. május 22., csütörtök
Epres brownie
Ismét eperrel akartam sütit sütni, így esett a választásom Szofika receptjére. Kicsit módosítottam, extra hozzávalóként a hűtőben hetek óta egy tálkában árválkodó pár kanálnyi darált diót is beletettem, ami nem ártott neki. Nagyon finom lett. A brownie amúgy is a kedvencem. Minden nap meg tudnám enni.
Hozzávalók (20x20-as négyszög vagy kb. 20cm-es kerek formához):
125gr vaj
100gr étcsoki
50gr tejcsoki
2 tojás
100gr cukor
70gr liszt
25gr kakaópor
2-3 evőkanál darált dió
150-200gr eper
A vajat a cukorral és az összetördelt csokoládékkal tálba tesszük és a mikróban felmelegítjük. Ha a csoki is már puha, könnyen kikeverhető az olvasztott vajjal.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és fakanállal simára keverjük, nem érdemes ezért a gépet bekapcsolni.
Felkockázzuk az eper 3/4 részét és azt is belekeverjük a tésztába. Kivajazott formába töltjük, majd a tetejére rakosgatjuk a maradék felezett epreket.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Az én tapasztalatom szerint 25 perc elég volt neki, már nem ragadt rá a beleszúrt fogpiszkálóra.
Ha kihűlt, szeleteljük és tálaljuk. Eper fagylalttal nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése