2014. május 22., csütörtök

Epres brownie


Ismét eperrel akartam sütit sütni, így esett a választásom Szofika receptjére. Kicsit módosítottam, extra hozzávalóként a hűtőben hetek óta egy tálkában árválkodó pár kanálnyi darált diót is beletettem, ami nem ártott neki. Nagyon finom lett. A brownie amúgy is a kedvencem. Minden nap meg tudnám enni.


Hozzávalók (20x20-as négyszög vagy kb. 20cm-es kerek formához):
125gr vaj
100gr étcsoki
50gr tejcsoki
2 tojás
100gr cukor
70gr liszt
25gr kakaópor
2-3 evőkanál darált dió
150-200gr eper




A vajat a cukorral és az összetördelt csokoládékkal tálba tesszük és a mikróban felmelegítjük. Ha a csoki is már puha, könnyen kikeverhető az olvasztott vajjal.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót és fakanállal simára keverjük, nem érdemes ezért a gépet bekapcsolni.

Felkockázzuk az eper 3/4 részét és azt is belekeverjük a tésztába. Kivajazott formába töltjük, majd a tetejére rakosgatjuk a maradék felezett epreket.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Az én tapasztalatom szerint 25 perc elég volt neki, már nem ragadt rá a beleszúrt fogpiszkálóra.

Ha kihűlt, szeleteljük és tálaljuk. Eper fagylalttal nagyon finom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése