2013. április 8., hétfő

Citromos muffin

A húsvétot csak részben töltöttük otthon, így hétfő reggel kellett gyorsan összedobni valami édességet, hogy azért mégse legyünk már sütemény nélkül. A Good Food-ban találtam egy ígéretes muffint, ezt mutatom most meg Nektek. Jó gazdag tészta, jó sok vajjal, és a citrom íze és aromája megbolondítja.




Tészta:
250gr vaj
250gr cukor
250gr liszt
3db tojás
1 csomag sütőpor
2 citrom héja
1 citrom leve

A puha vajat a cukorral és a tojásokkal robotgéppel habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A végén keverjük hozzá a citromok reszelt héját és a citromlevet. (Itt már ne keverjük a robotgéppel, mert az összes citromhéj a gép keverő karjára fog fennakadni.) A tésztát papírkapszlikkal bélelt muffinformákba kanalazzuk. (Ha van szilikon formátok, akkor azt természetesen nem kell kibélelni.) Jó sok tésztát tehetünk a formába, majdnem tele lehet rakni, nem csak háromnegyedig. Szerintem 12 - 14db lesz belőle. 150 fokosra előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük.

Citromos szirup:
50gr cukor
1 citrom leve

A citromlevet egy kicsit felmelegítjük és feloldjuk benne a cukrot.

Amikor kisültek a tészták, pár percig hagyjuk hűlni, majd szurkáljuk meg néhányszor mindegyiket hurkapálcával. Egy teáskanál segítségével locsoljuk meg a süteményeket a citromos sziruppal, pillanatok alatt szépen magukba szívják majd.

Ennek a süteménynek annyira fantasztikus az illata, hogy szinte azonnal neki akarunk esni, de azért várjuk meg, hogy kihűljön. Zárható fémdobozban tároljuk, ha nem fogy el aznap az összes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése