2013. április 8., hétfő

Sajtos sonkás tekercs

Ez volt a szombati vacsoránk. Itt találtam az ötletet. Egy kicsit egyszerűsítettem, de ez az ízén gondolom nem sokat változtatott.

Hozzávalók:
12 szelet sajt, lehet ömlesztett szeletelt sajt is
8 szelet gépsonka
5db főtt tojás
100g krémsajt
kevés puha vaj - kb. 50gr (hogy a hűtőben pihentetésnél majd keményebbre dermedjen a krém)
100g reszelt sajt
só, bors, mustár ízlés szerint
snidling vagy petrezselyemzöld

A tepsire egy sütőpapírt fektetünk és a sajtszeletekből egy téglalap alakot kirakunk úgy, hogy a szeletek egy kicsit fedjék egymást. Megszórjuk a reszelt sajttal és 150 fokos sütőben 1-2 perc alatt éppen csak összeolvasztjuk. Kivesszük és hagyjuk lehűlni.

Amíg hűl, a főtt tojásokat villával összenyomkodjuk, hozzákeverjük a krémsajtot, a vajat és a fűszereket.

A kihűlt sajtot ügyesen leválasztjuk a papírról, mert tapasztalatom szerint ha sokáig hagyjuk rajta, akkor a papír egy kicsikét "megizzad" és a feltekerés nem lesz egyszerű művelet. Ha ez megvan, a tojásos krémet a sajtra kenjük. Befedjük a sonkaszeletekkel. (VAGY: fordítva, először tehetjük a sonkát, majd rá a krémet, ahogy tetszik). Ügyesen feltekerjük - nekem ehhez segítséget kellett kérni, mert a sajt egy kissé odaragadt a papírhoz. A kész tekercset a hűtőben tároljuk tálalásig. Friss kenyérrel vagy zsemlével és sok-sok friss zöldséggel fogyasztjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése