2013. április 30., kedd

Sáfrányos zsemle

Egy régebbi Fakanál újságban találtam ezt a zsemle receptet. Persze az enyémek nem lettek olyan szépek, de finomak voltak, és ez a lényeg. A sáfrányból szerintem keveset tettem bele, mert alig lett sárga, a végén meg már nem akartam még egyszer átgyúrni, de majd legközelebb többet rakok bele.

Hozzávalók:
500gr liszt (ebből 100gr kukoricaliszt)
3dl langyos víz
fél kocka élesztő
1 teáskanál só
2 teáskanál cukor
sáfrány
1 evőkanál olaj

1dl langyos vízben feloldjuk az élesztőt és kicsit hagyjuk állni. Közben kimérjük a többi hozzávalót egy nagy tálba. Ha már kicsit feljött az élesztő, adjuk hozzá a többihez és fakanállal vagy kézzel dolgozzuk ki a tésztát. Hagyjuk kelni egy órát. Tépkedjünk belőle azonos méretű darabokat és formázzunk belőle golyókat, amiket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatunk egymás mellé. Hagyjuk fél órát így pihenni, majd egy fakanál nyelével nyomjuk be középen a tetejüket, mintha el akarnánk felezni. 200 fokos sütőben 20 - 25 perc alatt készül el.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése