2013. május 6., hétfő

Csokoládés pite

Ezt a csokis pitét még tavaly nyáron sütöttem, de most megtaláltam a képet róla és úgy emlékszem, finom volt. Úgy döntöttem, megmutatom.

Tészta:
180g finomliszt
1 egész tojás
60g vaj
30g cukor
1 csipet só

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kibélelünk vele egy kerek formát úgy, hogy legyen egy kb 2 cm-es pereme. Miután ez kész, tegyük be a hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.


Krém:
1,5 tábla étcsokoládé (150gr)
100g krémsajt
1 egész tojás
50g cukor
1dl tejszín
vanília aroma


A krémhez a darabokra tört étcsokoládét egy tálban a mikróban vagy gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a többi anyagot és a lehűtött tésztára öntjük.

Azonnal tehetjük is a sütőbe 175 fokra. Addig sütjük, amíg a tetején a krém olyan kocsonyaszerű remegős, majdnem szilárd állagú lesz. Hidegen lehet szépen szeletelni, mert a krém akkor lesz teljesen szilárd. Az íze is hidegen az igazi. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése