Tészta:
180g finomliszt
1 egész tojás
60g vaj
30g cukor
1 csipet só
A
tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kibélelünk vele egy kerek formát úgy,
hogy legyen egy kb 2 cm-es pereme. Miután ez kész, tegyük be a hűtőbe amíg elkészítjük a tölteléket.
Krém:
100g krémsajt
1 egész tojás
50g cukor
1dl tejszín
vanília aroma
A krémhez a darabokra tört étcsokoládét egy tálban a mikróban vagy gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a többi anyagot és a lehűtött tésztára öntjük.
Azonnal tehetjük is a sütőbe 175 fokra. Addig sütjük, amíg a tetején a krém olyan kocsonyaszerű remegős, majdnem szilárd állagú lesz. Hidegen lehet szépen szeletelni, mert a krém akkor lesz teljesen szilárd. Az íze is hidegen az igazi. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.
vanília aroma
A krémhez a darabokra tört étcsokoládét egy tálban a mikróban vagy gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a többi anyagot és a lehűtött tésztára öntjük.
Azonnal tehetjük is a sütőbe 175 fokra. Addig sütjük, amíg a tetején a krém olyan kocsonyaszerű remegős, majdnem szilárd állagú lesz. Hidegen lehet szépen szeletelni, mert a krém akkor lesz teljesen szilárd. Az íze is hidegen az igazi. Tálalhatjuk vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése