Két évvel ezelőtt kaptam rebarbara töveket. Tavaly a száraz időjárás miatt alig tudtam szedni róla valamit, de idén szerencsére ez másképp van és már tudtam szedni egy helyes kis csokorral, pont elég lett egy kerek pitéhez. A receptet a Mindmegette-n találtam és nem okozott csalódást. Meg tudtam volna enni a fele tortát egyszerre. Az a jó benne, hogy kevés cukorral készül, és frissítő ízű, nem telít el gyorsan.
Tészta:
200gr liszt
80gr vaj
1 teáskanál cukor
1 csipet só
2 evőkanál tejföl
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk majd a többi
hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát. Legyen kb
két centiméteres pereme a tésztának. 150 fokra melegített sütőben 10 perc alatt
elősütjük. Világos maradjon a színe.
Töltelék:
350gr tisztított rebarbara
100gr cukor
1 teáskanál vanília aroma
2 tojás
1 evőkanál liszt
2dl tej
A feldarabolt rebarbarát serpenyőbe helyezzük,
rászórjuk a cukor felét és pár percig pároljuk. Vigyázzunk, hogy a rebarbara
darabok ne essenek szét, azaz ne főzzük túl. Ha kész, hűtsük ki.
A töltelék többi hozzávalóját keverjük ki egy
tálban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése