Tészta:
190gr liszt
150gr durvára vágott dió
300gr puha vaj
200gr cukor
200gr olvasztott étcsokoládé
csipet só
5db tojás
vanília aroma
A puha vajat habosra kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pici sóval. Hozzáadjuk az olvasztott csokit és egyesével a tojásokat. A végén beleforgatjuk a lisztet és a diót. 30 x 25 cm-es sütőpapírral bélelt formába simítjuk. 150 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. (Az eredeti recept 50 percet ír, de az nagyon sok szerintem, a múltkor jól kiszáradt a tésztája, ezért írtam inkább kevesebb időt.)
Krém:
250gr étcsokoládé
2,5dl tejszín
A tejszínt felforraljuk, majd beletördeljük a csokit, addig kevergetjük, míg fel nem olvad. Mixerrel homogén állagúra keverjük és hűtőben kihűtjük. Ha kihűlt, még egyszer mixerrel keverjük át, hogy kicsit habos legyen.
A kihűlt tésztát egyenletesen megkenjük a csokoládékrémmel, majd megszórjuk cukrozatlan kakaóporral.
Legalább egy éjszakát hűtőben tartjuk, hogy a tészta egy kicsit magába szívhassa a krémet, vagyis "összeérjenek".
![]() |
Ezt még nekem is sikerült szépen felszeletelni ... :-) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése