2013. április 8., hétfő

Tejfölös kekszes krémes szelet

Egyszer már készítettem tejfölös kekszest, csak sima krém volt benne, vaníliás ízesítéssel. Végül is finom volt, de most fel akartam valamivel dobni. Így került bele egy kis lekvár és citromhéj is, amitől olyan igazi sütemény lett az egészből, nem csak egy kis összedobált valami. A családom szerint a citromos íz nagyon jót tett neki.

Hozzávalók:
fél kiló háztartási keksz (négyzet alakú)
2 nagy pohár tejföl
2dl habtejszín
cukor (ízlés szerint - nálam kb 3 evőkanál)
vaníliáscukor
1 citrom leve és lereszelt héja

4 evőkanál baracklekvár (vagy más pikáns savanykás ízű lekvár)
1 evőkanál kakaópor

A tejfölt a habtejszínnel és a cukrokkal, citromlével egy tálba kimérjük és géppel jól kikeverjük. A citromhéjat csak a végén keverjük hozzá kanállal.

Egy négyszögletes üvegtálba kezdjük el a rétegezést. Az én tálam mérete kb 16x22cm. Nem kell fóliával kibélelni, mert könnyen kijönnek majd a szeletek. Csak az elsőt kell kanállal kibányászni.

Összeállítás:
1. réteg: keksz
2. réteg: a tejföl 1/3 része
3. réteg: keksz
4. réteg: lekvár
5. réteg: keksz
6. réteg: a tejföl 1/3 része
7. réteg: keksz
8. réteg: a maradék tejföl a kakaóval kikeverve

Ha nem akarunk annyi kekszet rakni, akkor a lekváros rész után az 5. sort hagyjuk ki és következzen a krém. Így egy sor keksz kimarad, viszont a süti ugyanolyan finom lesz. Legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy a kekszek magukba szívhassák a krémből a nedvességet és könnyen szeletelhető legyen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése