2013. július 10., szerda

Cukkini lepény (lapcsánka, cicege)

A kerti termés felhasználásának újabb módjához érkeztünk el. A múlt héten négy napon is tök vagy cukkini volt a menüben a főszereplő. De hát mit tegyek, ha egyszer az összes tökbokor egyszerre hozta terméseket. Nem bírjuk olyan ütemben megenni, ahogy nőnek. A lényeg, hogy igyekszem sokféleképpen elkészíteni őket. Ez a cukkinis fogás már többször volt nálunk az asztalon, és mindenki szerette.

Hozzávalók:
1 jókora cukkini
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
pár levél friss bazsalikom
liszt

A cukkinit kimagozzuk és ha elég puha még a héja, akkor hámozatlanul lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. Sóval elkeverjük és állni hagyjuk legalább fél órát. Levét kinyomkodjuk és tálba tesszük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a tojást és annyi lisztet, amit felvesz. Ne legyen túl lisztes és sűrű a massza. Borsozzuk és sózzuk még, ha szükséges.

Pici olajat melegítsünk egy serpenyőben és evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a tésztából, melyeket lapítsunk el a kanál hátuljával. Mindkét oldalát süssük pirosra a lepényeknek. Frissen tálaljuk fokhagymás tejföllel vagy joghurttal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése