2013. július 6., szombat

Tárkonyos csirkeragu zöldségekkel

Ehhez a recepthez az épp aktuálisan otthon fellelhető hozzávalókat használtam. A zöldbab és a cukkini saját termés.

Hozzávalók:
1 közepes cukkini
400gr friss zöldbab
150gr szarvacska tészta
1 csirkemell
só, bors, pár kanál olaj
2dl főzőtejszín
tárkonyos ragu fűszerkeverék

A tésztát a szokásos módon főzzük meg és szűrjük le. A csirkemellet daraboljuk csíkokra és kevés olajon kezdjük el pirítani. A megmosott zöldbabot törjük ketté és adjuk a csirkehúshoz, hogy együtt puhuljanak meg. Sózzuk és borsozzuk, és a tárkonyos keverékkel szórjuk meg, fedő alatt hagyjuk párolódni. Ha már a bab majdnem puha, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és főzzük még 10 percig kevergetve, hogy a felesleges levét elpárologtassuk. Öntsük fel a tejszínnel, forraljuk össze és keverjük hozzá a kifőtt tésztát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése