2013. december 10., kedd

Zabpelyhes kókuszos barackos keksz

Ez egy olyan keksz, amit szabadon lehet variálni. A zabpelyhet és a kókuszt kicserélhetjük dióra, mogyoróra, az aszalt gyümölcsök variációja pedig szinte végtelen. A fűszerekkel is bátran próbálkozhatunk. Az alaprecept egy Stahl magazinból került elő, és meg kell, hogy mondjam, remekül sikerült.

Hozzávalók:
200gr liszt
50gr kókuszreszelék
100gr zabpehely
csipet só
120gr cukor
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt gyömbér
250gr puha vaj
50gr felaprított aszalt sárgabarack
25gr felaprított 90%-os étcsokoládé

Mindent mérjünk ki egy tálba, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Elég ragacsos lesz a tészta, ezért tegyük hűtőbe egy órára.

Tegyünk sütőpapírt a nagy gáztepsibe. A tésztából kis golyókat helyezzünk el egymástól 3-4 cm távolságra. Lisztbe mártott villával lapítsuk ki kissé a golyókat. 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a tepsiben vagy rácson hagyjuk kihűlni. Teához vagy kávéhoz finom nassolnivaló.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése