Hozzávalók és elkészítés: (kb. 20cm-es kerek formához)
Ropogós kekszburok
4-5 evőkanál durvára darált dió
fél csomag darált Zabfalatok keksz (bármilyen ízű jó, nekem most almás volt itthon)
1 evőkanál kakaópor
40gr olvasztott vaj
Töltelék:
300gr natúr krémsajt
1db tojás
1 citrom héja és leve
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál citromkrém (lemon curd)
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 kávéskanál vanília kivonat
Máz:
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál citromkrém
A diót és a kekszdarálékot összekeverjük a kakaóval és az olvasztott vajjal. Kezünk segítségével kivajazott formába lapogatjuk úgy, hogy legyen pereme is és hűtőbe tesszük, amíg kikeverjük a krémet.
A krém hozzávalóit egyszerűen összekeverjük egy tálban. Belesimítjuk a kekszburokba a krémet.
150 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.
A tortát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a tetejét tejföllel, utána pedig a citromkrémet ráhalmozzuk és szép márványosra elegyengetjük. Fogyasztás előtt tároljuk hűtőben pár órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése