2014. június 18., szerda

Citromos sajttorta

Ez egy igazi nyári desszert, üde citromos íz, melyet kombinálhatunk ízlés szerint savanykás gyümölcsökkel (málnával, meggyel) is, ha szeretjük és éppen elérhető. A recept ötlet a GoodFood júniusi számából van, de egy kicsit kombináltam, mint mindig, elvettem és hozzátettem. Az eredmény tetszetős lett és finom, így közzé merem tenni.





Hozzávalók és elkészítés: (kb. 20cm-es kerek formához)

Ropogós kekszburok
4-5 evőkanál durvára darált dió
fél csomag darált Zabfalatok keksz (bármilyen ízű jó, nekem most almás volt itthon)
1 evőkanál kakaópor
40gr olvasztott vaj


Töltelék:
300gr natúr krémsajt
1db tojás
1 citrom héja és leve
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál citromkrém (lemon curd)
2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
1 kávéskanál vanília kivonat

Máz:
4 evőkanál tejföl
4 evőkanál citromkrém


A diót és a kekszdarálékot összekeverjük a kakaóval és az olvasztott vajjal. Kezünk segítségével kivajazott formába lapogatjuk úgy, hogy legyen pereme is és hűtőbe tesszük, amíg kikeverjük a krémet.

A krém hozzávalóit egyszerűen összekeverjük egy tálban. Belesimítjuk a  kekszburokba a krémet.

150 fokos sütőben 40-45 percig sütjük.

A tortát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a tetejét tejföllel, utána pedig a citromkrémet ráhalmozzuk és szép márványosra elegyengetjük. Fogyasztás előtt tároljuk hűtőben pár órát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése