2014. június 29., vasárnap

Túrófánk


Ez egy nagyon egyszerű fánkrecept, legalább olyan finom, mint a hagyományos, de sokkal gyorsabban készíthető el. Nem kell keleszteni, csak gyúrni, szaggatni és máris süthetjük.

Hozzávalók:
250gr tehéntúró
250gr liszt
csipet só
1 egész tojás
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna

A tésztához mindent mérjünk egy nagy tálba és alaposan gyúrjuk össze.

Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1cm vastagra és szaggassuk ki a tetszés szerinti méretű fánkokat.

Forró olajban süssük ki, itassuk fel a felesleges olajat és máris tálalhatjuk a szokásos módon lekvárral, vagy porcukorral megszórva.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése