2014. június 10., kedd

Perzsa padlizsán

Ez egy igazi kánikula kaja. Amikor elolvastam ezt a receptet, már a címe alapján tartottam tőle. Nem nagyon kedvelem ugyanis a közel-keleti ízeket. Azonban ehhez semmi extrém hozzávaló nem kell, így bátran nekiálltam és nem volt csalódás, nagyon finom lett. A recept a Good Food magazinból származik.

Hozzávalók: 
2 nagy padlizsán
só, bors, olívaolaj
2 nagy fej hagyma
5-6 evőkanál natúr joghurt
1 ágacska menta

Nagyobb serpenyőben forrósítsunk pár kanál olajat.A vékonyra szeletelt hagymát süssük meg pirosra az olajon. Tegyük félre.

A padlizsánt kockázzuk fel. A serpenyőben kevergetve pirítsuk meg, vagy terítsük el egy sütőpapírral bélelt tepsin, forgassuk össze egy pici olajjal majd sütőben süssük puhára. Villával vagy krumplinyomóval nyomkodjuk meg kicsit a már puha padlizsánt, sózzuk és borsozzuk, keverjük hozzá a joghurtot, majd osszuk el a tetején a sült hagymát. Végül szórjuk meg felaprított mentalevelekkel.

Tálalásig tartsuk hűtőben.

Sült húsokhoz ajánlom, de magában is el tudom képzelni egy kis pirítóssal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése