2014. június 10., kedd

Levendulás keksz

Végre van saját levendulám. Hétvégén vettük és szépen virágzik. Ennek örömére szedtem is róla egy kis virágot és belesütöttem egy finom rágcsálnivalóba. Alig érződik benne a levendula, csak akkor, ha nagyon akarom, de éppen ez volt a cél. Mivel még sohasem használtam ételhez, óvatos voltam. Majd legközelebb merészebben fogom használni.

Hozzávalók:
300gr liszt
200gr vaj
100gr cukor
1 kicsi tojás
pici só
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál vanília aroma
1 teáskanál levendula virág

A hozzávalókat összegyúrjuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Két részre osztva 4-5 cm vastag rudakat sodrunk, melyeket éles késsel fél centi vastagon felszeletelünk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a kekszeket és 175 fokon 10 perc alatt  megsütjük. Ha elkezd a sütik alja színesedni, akkor már megsült.

35 - 40db lesz belőle.
Tároljuk fémdobozban.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése