2013. február 5., kedd

Mákos linzer

Mivel nagyon szeretjük a mákos sütiket, azonnal ki kellett próbálnom. A sütik közé zöldparadicsom lekvárt ill. citromkrémet kentem. Szerintem a zöldparadicsom lekvár jobban illett hozzá.
Eredetileg lyukas virág formát szerettem volna, de mindig az van, hogy abban a pillanatban nem találom a kiszúrókat. Így lettek sima kerek formák. Szerintem így is szépek.

Recept:
200 g liszt
50 g darált mák
75 g cukor
150 g vaj vagy margarin
1 kicsi tojás
reszelt citromhéj és/vagy narancshéj

Az hozzávalókat összegyúrjuk sima egynemű masszává. Egy órára tegyük be a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen majd vele dolgozni. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 3mm vastagra és tetszőleges formára szaggassuk ki. 150 fokos sütőben negyed óráig süssük, vagy amíg nem látjuk, hogy a szélei elkezdenek színesedni. Ha kihűltek a korongok, lekvárral kettőt-kettőt ragasszunk össze. Érdemes fémdobozban tárolni, így hamarabb omlós puha lesz és ráadásul sokáig eláll (ha nem esszük meg).






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése