2013. február 1., péntek

Padlizsános kuszkusz – sajtos hústekercsekkel

Mint már említettem, imádom a padlizsánt. A kuszkuszt is. Együtt a kettő, még jobb.



Hozzávalók (3 személyre):
150gr kuszkusz
1db nagy padlizsán
3db paradicsom
1 marék rukola
100gr feta sajt
2,5dl húsleves vagy zöldségleves (kockából is jó)
olívaolaj
só, durvára tört színes bors
citrom
 
Először a hústekercseket készítjük el.

Vékony, hosszú szeletekre vágott csirkemellet egy kicsit még kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk. A szeletekre sajtot és rukola leveleket teszünk,  majd feltekerjük. A tekercseket egymás mellé tűzálló tálra rendezzük. Kis olajjal meglocsoljuk, és sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor nagyon száraz lesz a hús.

A padlizsánt vágjuk fel fél centi vastag karikákra, rakjuk ki olajjal megkent vagy sütőpapírral bélelt tepsire , sózzuk, borsozzuk. Tetejét is megkenjük vékonyan olívaolajjal. Sütőben süssük puhára.

A húslevest felforraljuk. A kuszkuszt egy üvegtálba tesszük, ráöntjük a forró levest. Átkeverjük és lefedve állni hagyjuk. Negyed óra múlva egy villával fellazítjuk. Ha nagyon száraz, öntsünk még rá egy pár evőkanál forró vizet és hagyjuk még állni.

A sült padlizsánt, a kockázott fetát és paradicsomokat lazán keverjük a már csak langyos kuszkuszhoz. Szórjuk meg felaprított rukolával és locsoljuk meg fél citrom levével és pár evőkanál olívaolajjal.

Tányérokra szedjük  és mellé pakoljuk a hústekercseket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése