Hozzávalók (3
személyre):
150gr kuszkusz
1db nagy
padlizsán
3db paradicsom
1 marék rukola
100gr feta sajt
2,5dl húsleves
vagy zöldségleves (kockából is jó)
olívaolaj
só, durvára tört színes bors
citrom
Először a
hústekercseket készítjük el.
Vékony, hosszú
szeletekre vágott csirkemellet egy kicsit még kiklopfolunk, sózzuk, borsozzuk.
A szeletekre sajtot és rukola leveleket teszünk, majd feltekerjük. A tekercseket egymás mellé tűzálló tálra
rendezzük. Kis olajjal meglocsoljuk, és sütőben kb 1 óra alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg nagyon, mert akkor nagyon száraz lesz a hús.
A padlizsánt
vágjuk fel fél centi vastag karikákra, rakjuk ki olajjal megkent vagy sütőpapírral bélelt tepsire ,
sózzuk, borsozzuk. Tetejét is megkenjük vékonyan olívaolajjal. Sütőben
süssük puhára.
A húslevest
felforraljuk. A kuszkuszt egy üvegtálba tesszük, ráöntjük a forró levest.
Átkeverjük és lefedve állni hagyjuk. Negyed óra múlva egy villával fellazítjuk.
Ha nagyon száraz, öntsünk még rá egy pár evőkanál forró vizet és hagyjuk még állni.
A sült
padlizsánt, a kockázott fetát és paradicsomokat lazán keverjük a már csak langyos
kuszkuszhoz. Szórjuk meg felaprított rukolával és locsoljuk meg fél citrom
levével és pár evőkanál olívaolajjal.
Tányérokra szedjük és mellé pakoljuk a hústekercseket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése