Kinéztem még pár receptet, úgyhogy folytatás biztosan lesz. Ha a határidő végéig elkészül még valami, akkor azzal is benevezek. Egyébként gyönyörűek a fotói, egy élmény nézegetni őket.
Szóval a keksz:
Hozzávalók:
130 g liszt (eredetileg 100-at ír, de lehet több, szóval nálam egy kicsit több)
100 g hideg vaj - kis kockákra vágva
1 kk só
50 - 100 g márványsajt - nagyobb darabokra tördelve
sáfrányos szeklice (a tetejére)
A hozzávalókat kimérjük egy tálba és kézzel összegyúrjuk. A sajt nem baj, ha darabos marad a tésztában, annál finomabb lesz. A tésztából egy 4-5 cm átmérőjű hengert alakítunk ki és betesszük a hűtőbe legalább 1 órára. Ezalatt elég kemény lesz ahhoz, hogy szépen fél cm vastag szeleteket tudjunk vágni belőle.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 175 fokon kb 10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt miatt könnyen megéghet.
A kekszeket még forró állapotukban megszórtam egy kis sáfrányos szeklicével.
Szerintem fincsi lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése