2013. augusztus 19., hétfő

Gyümölcsös lepény

Ezt a receptet az egyik Stahl magazinban találtam. Azt írja róla, hogy ez egy tuti süti recept, ami sokféleképpen variálható. Az eredetiben nincs se reszelt cukkini se mák, de mivel éppen ezzel egy időben a blogomon már régebben megjelent citromos cukkinis tortát is megsütöttem és adva volt a cukkini, reszeltem ebbe is egy kicsit, nem rontotta el, sőt. Jó nagy adag lesz belőle és tényleg nagyon finom.

Hozzávalók:
Tészta
200gr liszt
75gr darált dió
1 evőkanál mák (nem kell ledarálni)  - kihagyható
1/2 evőkanál sütőpor
1/4 kávéskanál só
250gr vaj vagy margarin
200gr cukor
5 tojás
1dl tej
1 kávéskanál reszelt citromhéj
vanília aroma
100gr reszelt cukkini - kihagyható

Gyümölcs:
200gr rebarbaraszár centis darabokra vágva
300gr magozott meggy
1-1 teáskanál fahéj és gyömbérpor
1 evőkanál finomliszt

A lisztet a diót, mákot, sót és sütőport összevegyítjük. A puha vajat a cukorral és a fűszerekkel kikeverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és két részletben a lisztes keveréket és a reszelt cukkinit. Vajjal kikent, morzsával megszórt tepsibe vagy tortaformába simítjuk és 175 fokon 10 percig sütjük. Ezalatt összekeverjük az előkészített gyümölcsöket a liszttel és a fűszerekkel. 10 perc sütés után a tepsit kivesszük a sütőből és a tészta tetejére szórjuk a gyümölcsöt. A süteményt további fél óráig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni utána szeleteljük tetszés szerinti darabokra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése