2013. október 17., csütörtök

Zabkeksz

Lapozgattam a minap a receptes dossziémat és megakadt a szemem egy zabkeksz recepten. A múltkor összevásároltam vagy négy zacskó zab- és más pelyheket, ezért úgy gondoltam, itt az ideje fogyasztani a készletből. Vasárnap este fél 9-kor neki is álltam.

Hozzávalók:
200gr vaj
200gr liszt
100gr cukor
100gr zabpehely (lehetőleg apró szemű vagy ha nem az, akkor aprítógépben egyengessük meg egy kicsit)
1 teáskanál koriandermag (mozsárban törjük össze)
1 kávéskanál sütőpor
1 citrom vagy 1 narancs reszelt héja
1 vaníliarúd bele vagy egy teáskanál vanília kivonat
fél kávéskanál só

A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és kézzel gyúrjuk össze. Nem kell nagyon sokáig gyúrogatni, mert akkor a kéz melegétől megolvad a vaj és nagyon ragacsos lesz. Sodorjunk a tésztából kb 3cm vastag rudakat és hűtőben hagyjuk egy fél órát állni.
A rudakat fél centi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral borított tepsire fektetjük. Ne rakjuk szorosan egymás mellé, mert kicsit ellapulnak és összeragadhatnak.
150 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket - vagy addig amíg kicsit színesedni kezd, de semmiképp se hagyjuk megbarnulni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése