Hozzávalók:
250gr liszt
50gr vaj
10gr szalalkáli
2-3 evőkanál tej
3 evőkanál porcukor
1db tojás
A tésztához a szalalkálit feloldjuk a tejben, majd az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. A tészta aránylag kemény legyen. 3 vagy 4 részre osztjuk és nagyon vékonyra kinyújtva, vajazott tepsi hátán vagy sütőlemezen a lapokat egyenként kisütjük. Vigyázzunk, mert a lapok nagyon hamar elkészülnek, és szép világosnak kell maradniuk. 8-10 perc elég egy lapnak 150 fokosra előmelegített sütőben. Ha kisült egy lap, ügyesen fordítsuk rá egy konyharuhára és a lapunk szépen le fog jönni a tepsiről, nem nagyon kell segíteni neki. A lapokat egymásra borítva hagyjuk kihűlni, majd betöltjük a krémmel.
Krém:
300ml tej
3 evőkanál liszt
100gr cukor
3 csomag vaníliáscukor
150gr vaj
A lisztet elkeverjük a cukorral és hozzáadjuk fokozatosan a tejet. Lassú tűzön krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat és a vaníliáscukrot.
A kész süteményt megszórjuk porcukorral vagy ha szeretnénk, csokimáz is kerülhet a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése