2014. január 21., kedd

Balzsamecetes mézes cékla fetával


Szeretek kísérletezni az ízekkel. Már sütöttem hasonló módon céklát, de azzal nem voltam megelégedve. Ez viszont most finomra sikerült. Jól átjárták az ízek és ez a cékla esetében nagyon fontos, mert alapvetően egy íztelen zöldség. Köszönöm a receptet Az Otthon Ízei blog szerzőjének.


Hozzávalók:
fél kg cékla
4 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt bors
2 evőkanál méz
100gr fetasajt
fél citrom
(újhagyma)

A céklát meghámozzuk és egyforma kockákra aprítjuk. Tűzálló tálban összekeverjük a sóval, borssal, a mézzel, az ecettel és az olajjal. 200 fokos sütőben legalább egy órát sütjük, amíg meg nem puhul. Ez úgy ellenőrizhetjük, ha egy hegyes kést beleszúrunk és nem érzünk ellenállást. De legjobb az, ha megkóstoljuk.

Ha a cékla megsült, tálra szedjük. Meglocsoljuk fél citrom levével és egy kis olívaolajjal és fetakockákat szórunk a tetejére. Ha van otthon újhagyma, felaprítva szórjuk rá. Azonnal tálalhatjuk húsok mellé köretként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése