Az immár 14. fordulóhoz érkezett Blogkóstolóban egy számomra eddig ismeretlen blogot kaptam: Vöröskaktuszt. Nehéz volt választanom, mert most valami olyat szerettem volna, amihez hasonlót én magam ritkán készítek, tehát nem akartam egy újabb sütit. Amikor megláttam a töltött gombát, tudtam, hogy ki fogom próbálni, így el is dőlt a kérdés. A végeredmény igazán finom lett, a gombát egy kicsit jobban megsózhattam volna, de ez nem vett el az értékéből, hiszen a töltelék krémes volt és fűszeres, és a pirított kenyértől a teteje ropogósra sült.
Hozzávalók (4 személyre)
12db közepes csiperkegomba
1db tömlős krémsajt (natúr vagy zöldfűszeres)
1 szelet pirított kenyér
1gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál vaj
olívaolaj
majoránna, só, bors, bazsalikom
A gombákat megtisztítjuk és a szárukat kiszedjük. Kivajazott tűzálló tál vagy tepsi aljára lerakosgatjuk. Sózzuk és borsozzuk őket és meglocsoljuk egy pár csepp olívaolajjal.
A puha vajat kikeverjük a krémsajttal, majd hozzáadjuk a morzsolt kenyeret, a felaprított fokhagymát és a reszelt sajtot. Ízlés szerint fűszerezzük. (A gombák kiszedett szárát kis kockákra vagdalva szintén belekeverhetjük, ha nem akarjuk kidobni.)
A tölteléket elosztjuk a gombákban, pár csepp olajjal meglocsoljuk és megszórjuk frissen őrölt borssal. 220 fokos sütőben negyed óra alatt készre sütjük.
Salátával vagy párolt vegyes zöldségkörettel fogyasztjuk, de a burgonyapüré is nagyon jól illik hozzá.
Én egy nagyon ízletes salátát készítettem mellé, de mire nekiláttunk az ebédnek, Anyu a krumplipürét is kiadagolta, így lőttek a diétás kajámnak.
A salátában volt 1 fej római saláta, lila hagyma, kápia paprika, kivi és kígyóuborka. Az öntethez pedig mézes dijoni mustárt kevertem ki egy gerezd lereszelt fokhagymával, fehérborecettel, olívaolajjal, szójaszósszal, sóval és picike cukorral.
Örülök, hogy ezt választottad, nekem ez a kedvenc gombás receptem... :)
VálaszTörlés