2014. január 8., szerda

Lencsesaláta

Újévre készült ez a nagyon finom lencsesaláta. Bármikor megenném, még magában is, mert annyira jó az íze és tartalmas. Hegyi lencsét vettem és örömmel vettem tudomásul, hogy nagyon hamar, 35-40 perc alatt megfő. Kisebbek a szemek, mint a normál lencsénél. Mivel nemrég volt lencsefőzelék, most ki akartam próbálni valami újdonságot. Sikeres volt, mert mindenkinek ízlett.

Hozzávalók:
1 bögre lencse
1 lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2-3 evőkanál fehérborecet

bors

A lencsét megmossuk, vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit hűlni. Még melegen locsoljunk rá 2-3 evőkanál fehérborecetet, sózzuk és borsozzuk. Ha már langyosra hűlt, keverjük hozzá a felaprított lilahagymát és az olajat, és azonnal tálalhatjuk. Sült húsokhoz kiválóan illik.

Sült malachússal és hagymás kelbimbóval ettük a lencsesalátát

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése