Ez a burgonyasaláta azért készült így, mert már unalmasnak találtam a sima hagymás majonézes krumplisalátát, és amikor megláttam ezt a receptet a Good Food-ban, le is csaptam rá.
Hozzávalók:
1kg burgonya
2-3 evőkanál fehérborecet
3-4 evőkanál tejszínes torma (ecetes is jó)
1 kisebb lilahagyma vagy 1 csokor újhagyma
3dl tejföl
só
A burgonyát alaposan megmossuk és héjastól kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és rálocsoljuk az ecetet, majd állni hagyjuk negyed órát. Az ecet jobban átjárja a burgonyát, ha még forró, amikor hozzákeverjük.
A tormát összekeverjük a tejföllel, majd a még meleg burgonyát beleforgatjuk. Hozzákeverjük a felkockázott lilahagymát, vagy a karikákra vágott újhagymát. Ha kell, még sózzuk és langyosan tálaljuk húsok mellé köretként.
![]() |
Malacsült, tormás burgonyasalátával és fetás uborkával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése