2014. február 21., péntek

Garnélás cukkinis tejszínes tészta

Felhasználásra várt egy kis csomag fagyasztott garnéla. Fájt is a fejem miatta, hogy mit készítsünk belőle, mert nem gyakori vendég a konyhánkban. Amikor megláttam ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy el fogom készíteni. Ez egy igazi villám ebéd, 20 perc alatt kész is lehetünk vele.


Hozzávalók:
250gr kagylótészta
1 csomag fagyasztott apró királyrák (kb 300gr/csomag)
2dl tejszín
fél póréhagyma
fél dl fehérbor
1db zsenge cukkini
50gr száraz füstölt sonka
chilipehely
szárított oregano
fehér bors

2-3 evőkanál olívaolaj
parmezán vagy más kemény sajt

Főzzük ki a tésztát a szokott módon. Mialatt a tészta fő, elkészül a ragu is.
Olajat melegítünk egy serpenyőben és  a rákokat pár percig pirítjuk benne, majd kivesszük egy tányérra. A fennmaradó zsiradékon pirítsuk 3-4 percig a felkarikázott pórét, a csíkokra darabolt cukkinit és a sonkát. Fűszerezzük ízlésünk szerint. Tegyük vissza a rákokat, adjuk hozzá a fehérbort és a tejszínt, és forraljuk össze.Végül forgassuk bele a leszűrt főtt tésztát. Tetejére reszeljünk sajtot és mehet azonnal az asztalra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése