2014. február 13., csütörtök

Diós brownie szezámmagos bundában


A hétvégén megint csokisra vágytam, két recept kombinációjából született meg ez a süti. Láttam valahol egy szezámmagos csokitortát, de ez a brownie recept jobban tetszett és úgy gondoltam, biztos, hogy ezt sem fogja elrontani a szezámmag. Nagyon finom lett.


Hozzávalók:
szezámmag
200gr étcsoki
200gr vaj
160gr cukor
3db tojás
150gr darált dió
100gr durvára vágott dió
csipet só

A vajat megolvasztjuk a csokival. A tojásokat feltörjük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, a darált diót, majd az olvasztott vajas csokival simára keverjük. A végén beleforgatjuk a durvára vágott diót.

A sütőedényt kivajazzuk és vastagon megszórjuk szezámmaggal, majd belesimítjuk a tésztát.
160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Amikor teljesen kihűlt, tálaljuk. Próbáljuk meg egyben kiszedni a szeleteket – ez az elsőnél nem biztos, hogy fog sikerülni – és a tányéron fejjel lefelé fordítani, hogy a szezámmagos kabátja látható legyen.
Nagyon finom, ahogy ropog a dió és a pirult szezámmag.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése