2013. január 31., csütörtök

Padlizsános csigák

A padlizsán az egyik nagy kedvencem. Tavaly nyáron saját termésem is volt belőle, a szárazság miatt csak akkorák voltak, mint egy libatojás, de akkor is az enyémek és nagyon büszke voltam rájuk. Idén is fogok ültetni, remélem egy kicsit nagyobb termésmennyiséget tudok majd elérni. 

Amikor megláttam ezt a padlizsános csiga receptet, azonnal tudtam, hogy nekem ezt el kell készítenem. Melegen és hidegen is kitűnő csemege.

Hozzávalók:
300gr leveles tészta (fagyasztott)
2db paradicsom (inkább a húsosabb fajtából)
1db padlizsán
1 kisebb vöröshagyma
só, bors
1 ek olívaolaj
friss rozmaring
friss petrezselyemzöld
kevés chilipehely (ha szeretjük a csípős ízt)
reszelt sajt

Az aprított hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra darabolt paradicsomot és a padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, ha szeretjük, akkor a chilipelyhet is hozzáadjuk és puhára pároljuk/sütjük. Ne maradjon sok leve. A végén adjuk hozzá a friss fűszereket, ezekkel már nem kell tovább főzni. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.

A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 3 mm vastag téglalap alakra, majd elterítjük rajta a padlizsános tölteléket úgy, hogy a széleken 1cm helyet szabadon hagyunk. Reszelt sajttal meghintjük majd feltekerjük. A tekercset kb. 1,5 cm vastagon felszeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük a szeleteket. Még megszórjuk jó adag reszelt sajttal a tetejüket.

A tekercseket 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Salátával tálalhatjuk de egy könnyű főzelék mellé is el tudom képzelni.


 Az eredeti recept innen származik (ha valaki kíváncsi rá).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése