2014. január 26., vasárnap

Kelbimbó karamellizált hagymával

Ez még a karácsonyi menük része volt nálunk, de elfelejtettem felrakni. Aki szereti a kelbimbót, feltétlenül ki kell hogy próbálja. A receptet a Good Food-ban találtam.

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1-2 nagy fehér főzőhagyma
1 kávéskanál barna cukor
50gr mazsola
4 evőkanál vörösborecet
fél kg kelbimbó
csipet pirospaprika



Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. Rádobjuk a feldarabolt hagymát és 5 percig sütjük. Ha már elkezdett pirulni, szórjuk rá a cukrot és pirítsuk még pár percig. Adjuk hozzá a mazsolát és az ecetet, majd pároljuk még 5 percig lassú tűzön.
A kelbimbókat elfelezzük, vagy ha nagyon kicsik, egészben is hagyhatjuk. Sós, forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Keverjük össze a forró hagymával és szórjuk meg egy kis paprikával a tetejét. Ha szeretjük, megszórhatjuk még mandulapehellyel is.

Sült húsokhoz nagyon finom köret.


1 megjegyzés:

  1. Ha van kedved nézz be hozzám, egy kis játékra invitállak, remélem van hozzá kedved! :)

    VálaszTörlés